Selskapslokaler, kurs, konferanser, Sarpsborg, Fredrikstad, Greåker, Musikkhuset

        Selskapslokaler
 lokaler for kurs og konferanser utleie
Sarpsborg
Fredrikstad

 


 

Startside
Opp

Om John Dalene

 

John Dalene (1937-2005) var en markant skikkelse i Sarpsborgdistriktets musikkliv. Han dirigerte Sarpsborg Guttemusikkorps, Sarpsborg Janitsjarkorps og deretter Greåker Musikkorps gjennom 22 år.
 


 

I Hafslundsøy Sangkor var han dirigent i over 40 år. Hans motto var ”Hver øvelse – en fest”, og ved sine pedagogiske og musikalske evner, langsiktig arbeid og høye kvalitetskrav, førte han kor og korps gjennom mange kunstneriske høydepunkter.


 

Da musikklinja ved Greåker videregående skole ble opprettet, ble John Dalene hovedlærer i musikk og var ansvarlig for oppbyggingen av det faglige nivået, så vel som miljøet.


 

Han underviste i messinginstrumenter, sang, direksjon, i tillegg til musikkteoretiske fag som musikkhistorie. Hans evne til å komme i kontakt med hver enkelt elev gjorde at mange fikk et nært forhold til sin lærer og holdt kontakten etter at de sluttet på musikklinja.


 

John Dalene var en stor inspirasjon for mange unge talenter. Han ga dem selvtillit og et nødvendig faglig grunnlag for å kunne satse på musikk som levevei. Gjennom John Dalenes Minnefond vil dette arbeidet leve videre.

 

 

   

Neste GMK konsert
HØSTKONSERT
26. oktober

 

Spille i Greåker Musikkorps?

 

 

TERMINLISTE
Oppdatert
12. juni